Voks og voksbehandling af træ og gulve har været anvendt som en mindre væsentlig ny overflade i de forløbne rigtig mange år. I gamle dage benyttede man i højere grad gulvvoks som overflade idet alternativer som lak og olie ikke eksisterede på dette tidspunkt. Efterbehandlingen gav et stort gulvarbejde med den uundværlige gulvpleje.

Hvad er bonevoks og bonevoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive spejlblank. Bonevoks anvendes ikke kun på parket- eller plankegulve men også andre typer gulvbelægning, såsom natursten, linoleum o.l.

Hvad er bonede plankegulve og parketgulve?

Voksning er en overfladebehandling som påkræver uhørt meget arbejde. Den glansfulde og flotte overflade fås ved boning med en high speed buffer, en polermaskine som opvarmer gulvvoksen med meget høj poleringshastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed polering anvendes som interval gulvvedligeholdelse.

Buffer polermaskine og voksning?

Buffer bearbejdning er en highspeed polerings teknik, der er utrolig smart og tidsrøvende. De polerede gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffer poleringen varmer voksen op, som derpå blank poleres. Denne metodik giver en slidstærk, poleret og rengøringsvenlig behandling.

Voks og voksning

Voksbehandling og boning stiller store krav og er meget tidskrævende. Denne behandling udføres for det meste kun på ejendomme med ansatte eller tjenestefolk med viden og efaring om denne fremgangsmåde, herunder på godser og herregårde. Dette unikke fagområde er nærmest skrinlagt og på markant tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludbehandling?

Ludbehandling anvendes desuden ved voks samt voksning. Her påføres trægulvet en ludvoks der giver en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri overflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er desforuden en behandling der sjældent benyttes, men er nyttig til lyse og naturlige plankegulve og parket.

Alternativer til bonevoks og voksbehandling

Lak og gulvolie er gode alternativer til voks og voksning. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse overfladebehandlinger kan derudover poleres og blankes op.

Skriv, mail eller ring gerne for yderligere facts om voksede gulve af træ.