Sæbe og sæbebehandling af plankegulve og parketgulve tilbydes. Når du ønsker et pænt gulv med et naturligt udseende, er gulvsæbe en forrygende mulighed. Lud og ludbehandling kombineres sædvanligvis med sæbevask og sæbebehandling, for en lys farve. Parketten vaskes jævnligt, så den holdbare løsning opretholdes, fortrinsvis én gang om ugen.

Hvad betyder sæbebehandling?

Til sæbebehandling af plankegulve anvendes en gulvsæbe, som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbevask eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyrenoverde og ubehandlede parket og plankegulve bruges en ekstra fed sæbeblanding indtil trægulvet er grundmættet med sæbe. Et trægulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange gulvvask. Gulvet skal være godt tørt imellem hver vask. Brug vejledningerne på bøtten og vær særligt opmærksom på blandingsforhold, tørretid samt vaskeretning.

Gulvsæbe eller sæbe?

Gulvbehandlingen benyttes udelukkende på ubehandlede og ludbehandlede plankegulve og parket. Fordelen ved ludbehandling af plankegulve eller parket, er at gulvet ikke misfarves og gulnes. Forudsat du ønsker et lyst og naturligt parket, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner anbefales.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask anvendes en sæbe som er tilpasset trægulve og træ. Gulvsæbe er tyktflydende med mange forskellige funktioner. Herunder at rengøre gulvet og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet gulvvask fra bl.a. Faxe, Trip Trap, Faxe og mange andre. Brug lunken vand da varmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Hvid sæbe eller natur sæbe?

Sæbe til gulve findes som som natur eller hvid. Farven på parket eller plankegulvet kan justeres op eller ned afhængig af gulvsæben som bruges. Ønskes derimod en hvid tone anvendes den hvide sæbe.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været brugt som gulvbehandling i mange år. Ønskes det sandskurede, naturlige og rustikke look og patina, er sæbebehandling den korrekte overfladebehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med sæbe, følges vejledningen på gulvsæbens emballage. Ring eller skriv gerne til os såfremt du er i tvivl.