Malerarbejde på gulve bruges ret sjældent, da træ udseendet dermed vil gå tabt. Træ er et vidunderligt naturligt materiale, som matcher enhver beboelse. Træ som gulv giver varme, hygge og velvære. Dette billede vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvordan et trægulv males, så anvend til stadighed en erfaren fagmand til gulvmaling.

Hvorfor maling af trægulve?

Maling er en stabil overflade som er fulddækkende. Derved kan åretegninger og strukturer ikke ses, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet løsning. Maling er en uovertruffen overflade mulighed til særdeles slidte gulve, der ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer gulvmaling?

Der bruges normalt to forskellige former for maling til parketgulve og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge malingstyper er rimelig slidstærke og benyttes ikke kun på plankegulve, men også på betongulve i lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

Når et plankegulv eller parketgulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder dybe hakker, misfarvninger, huller, revner. Et malet gulv er smudsafvisende, rengøringvenlig samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Pankegulv eller parketten skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, smuds, fedt eller støv vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet pankegulv eller parket?

Når malingen viser tegn på slid, kan det males påny. Er malingen slidt gennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvpleje, gulvrengøring og vedligeholdelse er let ligesom på et lakbehandlet plankegulv. Ved gulvrengøring opnår du et rent parketgulv eller plankegulv i en fart, hvilket naturligvis er populært hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet trægulv kan også påmales border og kanter.

Kontakt os for en snak om muligheder for dit massive gulv.