Lud og ludbehandling er en metode som tilfører et pænt, lyst og naturligt udseende og patina. Ludbehandling og lud beskytter ikke gulvet mod slitage og brug. Derfor må der derpå tildeles en uopslidelig behandling oven på ludningen, herunder sæbe, voks, hvid lak, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, olie, lak. Vi anvender producenter som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvem udfører ludning og lud?

Ludning og lud anvendes til afværge den hæslige gule glød på lyse plankegulve samt parketgulve. Ludden er en kemi som modvirker træets naturlige garvesyre og dermed forstyrre gulning. Dernæst modtager du et pankegulv eller parket med den eftertragtede lyse yndlingsfarve.

Hvad for en efterbehandling kan tilrådes sammen med lud?

Gulvslibning og behandling af bræddegulve kan således give adskillige indvirkning afhængig af gulvtype, træsort samt træets tilstand. Især ludbehandlede parketgulve og plankegulve fremviser forskellig patina betinges af mængden af træets garvesyre. Eksotiske og mørke trægulve kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvvedligeholdelse samt gulvrengøring?

Dersom et ludbehandlet gulv ‘skrubbes’ så farvenuancen og ludningen går tabt, skal hele plankegulvet og parketgulvet fin slibes og påføres en ny omgang. Daglig gulvrengøring er støvsugning samt vask udført efter behov. Her bruges en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et ældet husråd, som vi glædeligt bringer videre til dig. Med sæbespånevand fås den eftertragtede grå hvidlige farvenuance, som er topmoderne nu.

Alternative gulvbehandlinger til hvid lud og natur lud?

Dersom du er på udkig efter et lyst pankegulv eller parket i hjemmet, så skriv eller ring gerne til vore dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvinspiration og gulvvejledning samt en effektiv gulvservice, så du opnår den allerbedste overflade løsning. Som gulvspecialist ved vi alt om gulve og vi lytter til dine ønsker og drømme til det nyafslebne gulv, og orienterer dig om tørretid, sæbebehandling og vedligeholdelse. Alternative behandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en yndig, hvid farve. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parket og plankegulve?

Som anført må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i træoverfladen. Såfremt der kommer pletter af rødvin, te, blod, kaffe eller andet på overfladen, er fremgangsmåden at anvende en ‘pletfjerner’ til samme formål.