Lakbehandling og lak bruges til lukning af gulvets overflade så der formes en holdbar og flot behandling. Boliglakken tillukker fladen på træet, hvilket danner grundlag for en meget let gulvvask samt gulvpleje.

Lak og laktyper?

Typisk bruges 2 lag vandbaseret boliglak. Ønskes en betydelig ekstra slidstyrke kan 3 lag boliglak eller en 2-komponent lak vælges. Lakning med lak holder let i en række år før en stor re-lakering er nødvendigt. Kontakt os for mere information om lakoverflade og laktyper.

Lakering og glans?

Lak fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, blank, halvmat, silkemat, højglans og ultramat. Blank lak vælges næsten ikke nu om dage, mens mat lakoverflade er in. Ifald man er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende boliglak er spritbaseret eller terpentinbaseret og af den grund sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således anvendes alene vandbaseret lak idag, fordi holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig brug og slid er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade lukker og forsegler parketgulvet med en slags plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lak der påføres, des mere lukket og solid bliver gulvet. Gulvrengøring er meget let på et lakeret plankegulv, idet lakbehandling er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakbehandlet overfladebehandling kan re lakeres, hvilket bør gøres førend lakendlingen gennemslides. Der udføres en finslibning, så der lakkes ovenpå den eksisterende lak. Denne måde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har udelukkende til formål at opgradere gulvfladen.

Hvad er hvidpigmenteret gulvlak?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid gulvlak er moderne og kan anbefales, dersom der ønskes et lyst gulv med et hvidlig look. Det er en hot overfladeløsning som flere forskellige gerne vil have.

Anderledes efterbehandlinger af parketgulve og plankegulve?

Olie, sæbe, lud og voks er alle gode alternativer til lakoverflade. En overfladebehandling bør passe til det specifikke massive bræddegulv og passe til kundens ønsker og krav.