Gulvpolering

Gulvpolering

Gulvpolering og polering af trægulve, er en metode til at skabe blanke gulvflader. Hertil brugte man voks, oliebehandling eller sæbebehandling, som alle er efterbehandlinger, der er anvendelig til polering. Gulvpolering kommer til sin rette på alle gulve af træ der er nybehandlet. Konsekvensen af polering er skiftende afhængig af overfladebehandlingen der vælges. En polering kaldes også ‘efterpolering’ og anvendes tit på voksbehandlede, oliebehandlede og sæbebehandlede flader i træ. Der bruges en rondelsliber, en såkaldt polermaskine, der ved hjælp af pads eller klude fremtryller den fineste blanke behandling. Resultatet må ses, hvilket du kan gøre i vores snedkeri.

Hvad er en gulvpolering?

Gulvpolering er en fremgangsmåde til at forbedre eller polere trægulve. Med en rondelsliber eller polermaskine bearbejdes overfladen med en polering og pudsning. Herpå opstår der en matteret eller helt skinnende gulvflade. Det endelige resultat afhænger af hvilken type cirkelpad gulvmanden tager i anvendelse. Trægulve med sæbe, olie eller voks kan poleres op og blive helt blankt og smukt.

Hvordan poleres plankegulve eller parketgulve?

Polering af gulve af træ er en meget gammel metode til gulvrenovering, som blev benyttet på de ‘bonede gulve’. Det var typisk på slotte og herregårde samt det højere borgerskab der havde denne type plankegulve eller parket. Dertil blev der anvendt voks som poleringsmiddel. Udtrykket ‘bonede gulve’ er i folkemunde en betegnelse for de fine

Hvad er prisen på en gulvpolering?

Såfremt du blot har brug for en pris på polering kan du få den her hos os, både med og uden gulvafslibning  Modtag en fin gulvpolering pris ved at ringe tll os.

Hvordan udføres en gulvpolering?

Gulvpolering og behandling er af stor betydning, siden der etableres et dækkende lag, som sikrer parket eller plankegulvet mod beskadigelse i mange år fremover. Efter en gulvafhøvling eller gulvafslibning bør man behandle gulvfladen med lud og sæbe eller lud. Er du i tvivl om, hvilken behandlingstype der passer bedst til dit massive gulv. Få derved gode råd fra en gulv mand, inden du bestemmer dig for sæbe, voks eller olie.