Gulvpleje

Gulvpleje

Gulvpleje benyttes til at gøre trægulvet smukt og bevare en slidstærk overflade. Gulve af træ plejes forskelligt hvilket kommer an på kvalitet og behandling. Den bedste gulvpleje tilpasses vedligeholdelsen og rengøringen i privaten.

Hvad forstås ved gulvpleje?

Der er nu hyggeligt med trægulve og træ i hjemmet. plankegulve og parket giver privatbgoligen noget helt anderledes, i stuen, soveværelset eller et kontor i en forretning. Træ giver en stænk af behag, eksklusivitet og behagelighed på én gang. Ved at rengøre, pleje og vedligeholde et pankegulv eller parket korrekt, vil du få en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at der bruges de aller bedste plejemidler til vedligeholdelse og rengøring af plankegulve eller parketgulve. Forfejlet anvendelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan ligeledes give problemer at efterlade parket og plankegulve for vådt ved rengøring. Ligegyldig hvilken overfladebehandling trægulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt over længere tid. Skrappe rengøringsmidler på parket- eller plankegulve kan ødelægge overfladen.

Gulvpleje af lud, olie og lak parketgulve?

Har du et ludbehandlet parketgulv eller plankegulv bør det rengøres med sæbespåner eller en specialsæbe til trægulve. Gulve med lak kan med fordel rengøres med almindeligt rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. oliebehandlede gulve kan rengøres med natursæbe eller oliepleje, der overordentlig enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvpleje og hvornår gulvrengøring?

Vi tilbyder rådgivning om gulvrengøring, gulvvedligeholdelse samt gulvpleje. Forudsat boligen har et grimt og slidt pankegulv eller parket, kan fristelsen være gulvsanering og gulvudskiftning. Mange gange behøver du ikke at skifte dit trægulv, men kan slå sig til tåls med en gulvslibning. Gulvspecialisten har adskillige former
for gulvrenovering, herunder gulvafhøvling, slibning samt gulvbehandling, hvorefter dit gamle og slidte parket eller plankegulv ændres til nyt. Vi benytter fuldslibning, let slibning og gulvafslibning til opfriskning.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver mange gange det yndigste løsning. Her slibes træet helt, så gulvbehandlingen udføres på nyafslebet træ. Herefter kan der påføres en ny efterbehandling med sæbe, lud, olie og voks. Et unikt udtryk fås med gulvbejdse eller gulvmaling, så kun fantasiensætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her slibes planke eller parketgulvet kun meget let med fint slibepapir eller et slibenet. Forløbet egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med lud, lak, voks eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til endnu overflade. Kontakt os gerne for yderligere vejledninger om afslibning, vedligeholdelse og rengøring og gulvpleje